Suomalaiseen juhannukseen kuuluu ehdottomasti saunominen. Perinteisesti saunominen on tapahtunut juhannusaattona jo päivällä, jotta ollaan oltu puhtaina vastaanottamaan yötöntä yötä.

Tässä meidän suosittelemat vinkit juhannussaunan tunnelmaan 

1. Puhdas sauna on jo itsessään ihanan houkutteleva. Saunan pesuun suosittelemme ehdottomasti kotimaista, desinfioivaa ja raikkaan eucalyptuksen tuoksuista Euca-pesuainetta. Samalla aineella hoituu pyykit, matot, ikkunat, tiskit ja muukin siivous, joten mökillekään ei tarvitse kannella montaa pesuainepulloa.

2. Koristele saunaa ja pukuhuonetta luonnonkukilla ja koivunoksilla. Ruusunoksan tuoksu toimii ihanasti lemmen nostattajana.

3. Vihtomalla rentoutata lihaksesi ja vilkastutat verenkiertoa. Perinteisen koivuvihdan sijasta voi kokeilla myös kataja- tai tammivihtaa. Mikäli et voi tai halua käyttää perinteistä vihtaa, niin suosittelen kokeilemaan roskaamatonta ja kierrätettävää Relax Saunavihtaa, jota voi käyttää myös yleisissä saunoissa. 

4. Hemmottele jalkojasi jalkakylvyllä. Kylpyveteen voi sirotella esim. koivun- ja ruusunlehtiä. Merisuola tekee hyvää väsyneille ja turvonneille jaloille sekä hoitaa ihoa. Jos et halua ripotella lehtiä irrallaan veteen, saat koivuntuoksua meidän Relax Löylytuoksupussista, jossa on aitoa kuivattua koivua.

5. Saunan jälkeen maistuu raikas ja kylmä itse maustettu vesijuoma. Voit laittaa veden sekaan hedelmiä, yrttejä ja marjoja esim. sitruunaa, mustikkaa, minttua, appelsiinia jne. Lista on loputon. Viilennä ja mausta juoma jääkaapissa ennen tarjoilua. Juoma käy myös juhlapöytään tarjottavaksi.

Eveliina Vauhkonen