Saunominen on rentouttavaa ja mukavaa puuhaa. Saunomisesta voi kuitenkin tehdä vielä nautinnollisempaa saunatuotteilla. Tämän tekstin tarkoituksena onkin kertoa parhaista saunatuotteista.

1. Saunavihdat

Saunavihdalla saat veren kiertämään ja lihakset rentoutumaan. Vihdan voi tehdä itse tai ostaa kaupasta. Perinteisti saunavihta tehdään rauduskoivusta, mutta sen lisäksi saunavihdan voi tehdä muistakin lehtipuista, kuten pihlajasta, vaahterasta tai lepästä. Näin teet itse saunavihdan.

Perinteinen puinen saunavihta ei kuitenkaan sovi kaikkiin tilanteisiin, sillä se roskaa ja allergisoi koivuallergikkoja. Näihin tilanteisiin sopii Relax Saunavihta, joka on täysin allergisoimaton muovinen tekovihta. Hyvä puoli Relax Saunavihdassa on myös se, että sen voi ottaa mukaan esimerkiksi yleisiin saunoihin, sillä se ei sotke.

Huom! Perheen pienimmille saunojille on myös olemassa oma saunavihtansa. Lasten Relax Saunavihta on 35 cm kokoinen, pienempi versio täysikokoisesta tekovihdasta.

Relax Saunavihdan voit tilata täältä!

Lasten Relax Saunavihdan voit tilata täältä!

2. Löylytuoksut

 

Löylytuoksuilla tuot saunaan mieleistä tuoksua ja rentoa tunnelmaa. Löylytuoksuja on olemassa erilaisia. On nestemmäisiä tuoksuja sekä liuotettavia tuoksupusseja. Yleisimmät nestemmäiset saunatuoksut ovat helppokäyttöisiä ja saatavilla on useita eri tuoksuja tervasta eukalytukseen.

Aitoa koivun tuoksua saa saunaan löylytuoksupussilla, jossa on kuivattuja koivunlehtiä. Löylytuoksupussin voi tehdä itse tai ostaa saunavihta.fi -verkkokaupasta.

Relax Löylytuoksun voit tilata täältä!

3. Löylynsielu

Kosteammat löylyt HöyryLöylyn löylynsielun avulla.

Nauti löylyistä innovatiivisen Suomalaisen keksinnön avulla. Helposti asennettava löylynsielu ei vaadi kuin kiuaskivien siirtämisen ja löylynautinto voi alkaa. Löylynsielun avulla vesi johdetaan kiukaassa kivipedin keskelle, jolloin höyrystyminen alkaa alhaalta ylöspäin kivipedin läpi. Löylynsielun avulla löylyt tuntuvat pehmeältä ja kostean täyteläiseltä. Saunasta tulee näin kosteampi ja mieluisampi käyttää.

HöyryLöyly löylynsielun voit tilata täältä!

PS. Uusi tuote tulossa!

Saunavihta.fi -verkkokaupan oma Relax -saunatuotteiden perhe sisältää tällä hetkellä kolme tuotetta: Relax Saunavihdan, Lasten Relax Saunavihdan sekä Relax Löylytuoksun. Relax -tuoteperhe laajenee neljännellä tuotteella ja siitä kuulette pian lisää!

Eveliina Vauhkonen